mięsa i dziczyzna>>> przepisy >> s. główna


Klopsiki z niespodziank±

 

s k ł a d n i k i :

1/2 kg mięsa mielonego
5 jajek
łyżeczka m±ki ziemniaczanej
gar¶ć kaparów
majeranek
sól, pieprz, olej, rzeżucha (niekoniecznie)

 

Do mięsa wbić 1 jajko, dodać m±kę ziemniaczan±, opłukane z zalewy kapary. Doprawić sol±, pieprzem i majerankiem. Wyrobić na gładk± masę. Wstawić do lodówki na 30 minut.
4 jajka ugotować w osolonym wrz±tku. Ostudzić pod bież±c± wod±. Obrać.
Każde jajko oblepić mas± mięsn±, posmarować olejem. Ułożyć na wysmarowanej olejem blasze i wstawić do rozgrzanego (200 stopni) piekarnika. W połowie pieczenia klopsiki odwrócić. Podawać udekorowane rzeżuch±.

 

 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]