sałatki >>> przepisy >> s. główna


Sałatka cesarska

 

s k ł a d n i k i :

80 dag wędzonego boczku
duża główka sałaty
3 ząbki czosnku
2-3 filety anchois
3 jajka
3 kromki pieczywa
parmezan
sól, pieprz

 

 

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.

Filety anchois pokroić i dodać do boczku.

Z chleba należy zrobić chrupiące grzanki - pokrojone w kostkę podsmażyć na oliwie, na końcu dodać zgnieciony czosnek.

Umytą sałatę pokroić w paski, przełożyć do misy.

Na wierzchu ułożyć boczek z anchois, ugotowane na miękko jaja i grzanki.

 

Polać oliwą, posypać parmezanem, doprawić solą i pieprzem


 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]